Apotheek

In deze ruimte worden de medicijnen na binnenkomst uitgepakt, ingeschreven en gecontroleerd op batch-nummers en vervaldata. Vervolgens worden de medicijnen op de plank geplaatst om uiteindelijk op recept van de dierenarts te worden uitgeleverd.

Operatiekamer

In de operatiekamer is een zuurstofgenerator en gasnarcose apparatuur aanwezig; voor grote operaties kan tevens gebruik gemaakt worden van 2 narcose-infuuspompen om de narcose nauwkeurig te sturen. In de kliniek worden naast de gebruikelijke operaties zoals castraties en sterilisaties ook blaassteenoperaties, penisamputaties bij katers, anaalklieroperaties, melklijstresecties, tumoroperaties, maagtorsies etc. uitgevoerd. Op dit moment worden voorbereidingen…

Opname

In de opname vinden we roestvrijstalen hokken in diverse afmetingen, zowel grote als kleine honden, katten en knaagdieren hebben hier een passende plek in de herstelfase na een operatie of tijdens observatie. Wanneer u uw huisdier komt ophalen, krijgt u een nazorg formulier mee met daarin het operatieverslag en punten waar u als eigenaar op…

Laboratorium

De onderzoeken die intern gedaan kunnen worden: Chemisch bloedonderzoek (nieren, lever, eiwitten, calcium, glucose) Haematologisch bloedonderzoek FeLV/FIV – testen voor katten Ontlastingsonderzoek Urineonderzoek (chemisch, soortelijk gewicht, sediment (kristallen)) Progesteron – testen Celgetalbepalingen in melk Alle externe onderzoeken worden uitgevoerd door laboratoria van onder andere de universiteit van Utrecht, Euregio en het vet.med.lab, een groot Europees…

Voorbereiding

De voorbereiding is bedoeld om een dier voor een operatie onder narcose te brengen en verder voor te bereiden op de operatie (scheren, wassen en desinfecteren). In de voorbereiding worden gebitsbehandelingen gedaan met behulp van een tandheelkundige unit die speciaal voor gezelschapsdieren ontworpen is. Ook is het mogelijk om in deze ruimte oren te spoelen;…

Sterilisatieruimte

Onder sterilisatie en castratie van uw huisdier, verstaan wij het verwijderen van de ovaria( = eierstokken) bij het vrouwelijke dier en de testikels bij het mannelijke dier. Vrouwelijk dieren worden niet meer loops en vertonen geen verschijnselen van schijndracht. Daarnaast hebben de teefjes minder kans op suikerziekte en krijgen geen baarmoederontsteking meer.