Waar moet u rekening mee houden als uw dier onder narcose gaat!

Voor iedere ingreep is het van belang dat uw dier rustig blijft tijdens een behandeling dan wel niets voelt tijdens een operatie. Meestal krijgt uw huisdier een injectie waarbij het dier binnen 10 minuten gaat slapen. Dit kan een injectie in de spier zijn of rechtstreeks in het bloed. De narcose wordt middels een tube ( dit is een buisje naar de longen ) onderhouden met gasnarcose ( isofluraan ). Deze tube voorkomt ook verslikken tijdens de narcose.

Als uw dier de narcose injectie gehad heeft kan het zijn dat hij/ zij gaat braken. Het is belangrijk dat uw dier dus nuchter is. Dit betekent dat vanaf 18.00 uur de avond tevoren niet meer gegeten mag worden !! Water kan gewoon gedronken worden.

Daarnaast is het van belang dat uw dier goed wordt uitgelaten van tevoren.

Na de narcose slaapt uw huisdier uit op een warm kleedje en onder een dekje zodat er geen onderkoeling optreedt. Een enkele keer kan het nodig zijn om de patiënt wakker te maken middels een injectie dat de narcose opheft. ( dit doen we sowieso bij risico patiënten, dieren met hartproblemen dan wel oudere dieren. ) Wanneer de patiënt wakker is kan deze weer naar huis.

Thuis is het van belang om het eten en drinken in de gaten te houden en de medicatie te geven zoals door de dierenarts is voorgeschreven.

Wanneer uw dier is geopereerd moet er een kap om gedaan worden of een medical petshirt worden aangetrokken om te voorkomen dat de hechtingen worden kapot gebeten of gekrabd!! Dit kan al gebeuren binnen 1 minuut……dus even geen kap op of shirt aan is geen optie!!!!

Als er iets niet duidelijk is kunt u met uw vragen altijd terecht bij een van onze medewerkers.

Ons adres

Dierengezondheidscentrum
Koningsweg 22
7672 GD Vriezenveen

T 0546-567535
E info@dierengezondheidscentrum.info

Nieuws

Openingstijden

Ma 8.00 - 18:00 uur
Di 8:00 - 18:00 uur
Wo 8:00 - 18:00 uur
Do 8:00 - 18:00 uur
Vrij 8:00 - 18:00 uur